English

Fülöp Orsolya

szakmai igazgató

Közgazdászként végeztem a Budapesti Corvinus Egyetem Környezet- és vidékfejlesztés szakirányán. Az Energiaklubban - kisebb-nagyobb kitérokkel - 2006 óta dolgozom.

Mindezidáig a leginnovatívabb és legsikeresebb kutatási projektem a hazai lakóépületek energiahatékonysági potenciáljának felmérése volt. Erre alapozva végeztük el a Belügyminisztérium megbízásából az épületenergetikai követelmények vizsgálatát, melyet minden tagországnak be kellett nyújtania az Európai Bizottság felé.

Emellett helyi szintu energiastratégiákat, cselekvési terveket, Fenntartható Energia Akcióterveket (Sustainable Energy Action Plan) készítettem, és energiaszegénységgel kapcsolatos kutatásokat vezettem.

Szakmai tanulmányút keretében részt vettem a nemzetközi híru Wuppertal Institut kutatási projektjében, az uniós országok nemzeti energiahatékonysági cselekvési terveinek vizsgálatában. Dolgoztam az államigazgatásban: eromuvi gazdasági elemzo voltama Magyar Energia Hivatalnál. Emellett újságírói tapasztalattal is rendelkezem, elsosorban energiapolitikai témákkal foglalkoztam.

Nagy megtiszteltetésként éltem meg, hogy az Amerikai Nagykövetség tavaly meghívott az Egyesült Államok három hetes magas rangú szakmai programjába, melynek keretében a klímaváltozáshoz kötodo állami és helyi szintu szabályozásba és programokba pillanthattam bele az USÁ-ban.